O nas

Pizzeria & Restauracja Verona

Pizzeria Verona powstała w Stalowej Woli w 2004 roku i od samego początku istnienia specjalizowała się w serwowaniu ręcznie wyrabianej pizzy opartej o tradycyjne i zawsze świeże składniki. Przez pierwsze 16 lat istnienia nasza pizzeria zyskała ogromne grono stałych Klientów ceniących sobie zarówno smak naszych potraw jak i klimat naszego lokalu.

W 2020 roku w naszej Pizzerii dokonaliśmy absolutnej REWOLUCJI rezygnując zupełnie z serwowania pizzy typu blend i skupiając się od tej pory na sztuce wyrobu PRAWDZIWEJ PIZZY NEAPOLITAŃSKIEJ. W tym celu sprowadziliśmy z samego NEAPOLU najnowszej generacji piec do pizzy neapolitańskiej, opalany drewnem klonowym. Pizza pieczona jest na glinianej płycie BISCOTTO, w temperaturze 400 stopni Celsjusza, ze stałym dopływem świeżego powietrza.

divider.png
Pizzeria Verona Stalowa Wola

Odkryj nasze klimatyczne miejsce!

W naszej restauracji każdy znajdzie miejsce dla siebie w jednej z pięciu klimatycznych sal, mieszczących się na 3 poziomach naszego lokalu.

O nas

Już od 20 lat specjalizujemy się w wypieku pizzy, jednak prawdziwą rewolucję zapoczątkowaliśmy 2 lata temu, gdy z samego Neapolu sprowadziliśmy najnowszej generacji piec do pizzy neapolitańskiej.
Od tej pory nasza pizza to prawdziwe arcydzieło, które powstaje w oparciu o tajniki wypieku oryginalnej pizzy neapolitańskiej z zachowaniem wszystkich reguł tego procesu.
Przyjdź do nas, spróbuj i przekonaj się jak smakuje w 100% oryginalna neapolitańska pizza, pieczona przy naturalnym ogniu, na glinianej płycie biscotto, przy stałym dopływie świeżego powietrza.
W naszej restauracji każdy znajdzie miejsce dla siebie w jednej z pięciu klimatycznych sal, mieszczących się na 3 poziomach naszego lokalu.

Godziny otwarcia

Dane adresowe

  ul. Ofiar Katynia 53

  37-450, Stalowa Wola

  verona.stwola@gmail.com

  15 843 80 65

  www.verona.stalowa-wola.pl

Polityka prywatności serwisu