Pizzeria & Restauracja Verona
Pizzeria Verona powstała w Stalowej Woli w 2004 roku i od samego początku istnienia specjalizowała się w serwowaniu ręcznie wyrabianej pizzy opartej o tradycyjne i zawsze świeże składniki. Przez pierwsze 16 lat istnienia nasza pizzeria zyskała ogromne grono stałych Klientów ceniących sobie zarówno smak naszych potraw jak i klimat naszego lokalu.
W 2020 roku w naszej Pizzerii dokonaliśmy absolutnej REWOLUCJI rezygnując zupełnie z serwowania pizzy typu blend i skupiając się od tej pory na sztuce wyrobu PRAWDZIWEJ PIZZY NEAPOLITAŃSKIEJ. W tym celu sprowadziliśmy z samego NEAPOLU najnowszej generacji piec do pizzy neapolitańskiej, opalany drewnem klonowym. Pizza pieczona jest na glinianej płycie BISCOTTO, w temperaturze 400 stopni Celsjusza, ze stałym dopływem świeżego powietrza.


Odkryj nasze klimatyczne miejsce!
W naszej restauracji każdy znajdzie miejsce dla siebie w jednej z pięciu klimatycznych sal, mieszczących się na 3 poziomach naszego lokalu.